De 5 Adembenemende Watervallen van Kreta die je niet mag missen!

6 november 2023
De 5 Adembenemende Watervallen van Kreta die je niet mag missen!

Als je op Kreta bent, mag een bezoek aan een van de vele watervallen niet ontbreken. Kreta is namelijk gezegend met een overvloed aan natuurlijke schoonheid, waaronder enkele van de meest spectaculaire watervallen ter wereld. In dit artikel zullen we de vijf meest adembenemende watervallen van Kreta bespreken die je niet mag missen.

1. Richtis-waterval

De Richtis-waterval ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Sitia, in het oosten van Kreta. Deze waterval is omgeven door weelderige vegetatie en kristalhelder water, dat uitmondt in een klein meertje. Het is een populaire plek voor bezoekers om te zwemmen in de zomermaanden. Om bij de waterval te komen, moet je door een kloof wandelen, die vol staat met wilde bloemen en planten. Het is een prachtige wandeling en de moeite waard.

2. Aradena-waterval

De Aradena-waterval is een van de verborgen juweeltjes van Kreta en kan alleen te voet worden bereikt. Het is gelegen in het zuidwesten van Kreta, in de buurt van het dorp Aradena. Het is een 4 uur durende wandeling door de kloof, maar het is de moeite waard. De waterval is ongeveer 80 meter hoog en het water valt in een natuurlijk zwembad, dat omgeven is door hoge rotsen. Het is een fantastische plek om te zwemmen en te ontspannen.

3. Kourtaliotiko-waterval

De Kourtaliotiko-waterval is een van de meest populaire watervallen van Kreta en ligt op ongeveer 22 kilometer ten zuidwesten van Rethymnon. Het is een spectaculaire waterval, die uitmondt in een diepe kloof, omgeven door hoge rotsen. De waterval is gemakkelijk te bereiken en er zijn verschillende wandelpaden die je naar de top van de waterval brengen. Het is ook mogelijk om te zwemmen in het koele water van de kloof.

4. Milonas-waterval

De Milonas-waterval is gelegen in het zuiden van Kreta, in de buurt van het dorp Kamilari. Het is een prachtige waterval, die uitmondt in een zwembad van helder water. Er zijn verschillende wandelpaden die je naar de top van de waterval brengen, waar je een spectaculair uitzicht hebt over de omgeving. Het is een rustige plek en de perfecte plek om te ontspannen.

5. Vrisi-waterval

De Vrisi-waterval ligt in de buurt van het dorp Keratokampos, in het zuidoosten van Kreta. Het is een prachtige waterval, die uitmondt in een natuurlijk zwembad. Er zijn verschillende wandelpaden die je naar de top van de waterval brengen, waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Het is een rustige plek en de perfecte plek om te ontspannen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een avontuur op Kreta, dan mag een bezoek aan een van de adembenemende watervallen niet ontbreken. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen of een avontuurlijke wandeling wilt maken, er is voor elk wat wils. Van de verborgen juweeltjes tot de populaire plekken, de watervallen van Kreta zullen je zeker betoveren. Vergeet niet om je camera mee te nemen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Kreta!