De Beste Plekken om te Paardrijden op Kreta

7 mei 2023
De Beste Plekken om te Paardrijden op Kreta

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, biedt een overvloed aan natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en diverse landschappen. Met zijn prachtige stranden, indrukwekkende bergen en charmante dorpjes, is het eiland een waar paradijs voor paardenliefhebbers. In dit artikel bespreken we enkele van de beste plekken om te paardrijden op Kreta en geven we tips om je ervaring onvergetelijk te maken.

Paardrijden bij de Zuidkust van Kreta

De zuidkust van Kreta is beroemd om zijn prachtige stranden, kristalhelder water en dramatische kliffen. Het is een ideale plek om te paardrijden en te genieten van het adembenemende uitzicht op de Libische Zee. Er zijn verschillende maneges in dit gebied die paardrijtochten aanbieden voor zowel beginners als gevorderden.

Preveli Beach

Preveli Beach, ook wel bekend als Palm Beach, is een van de meest gefotografeerde stranden van Kreta. Het is beroemd om zijn unieke landschap, met een rivier die door een palmbos stroomt en uitmondt in de zee. Paardrijden langs Preveli Beach is een onvergetelijke ervaring, omdat je zowel de weelderige natuur als de turquoise wateren kunt bewonderen.

Plakias

Plakias is een charmant kustplaatsje, gelegen aan de zuidkust van Kreta. Het biedt een verscheidenheid aan paardrijmogelijkheden, variërend van ontspannen strandritten tot avontuurlijke tochten door de omliggende bergen en kloven. Plakias is ook een geweldige plek om te genieten van andere activiteiten, zoals zwemmen, snorkelen en duiken.

Paardrijden in de Witte Bergen (Lefka Ori)

De Witte Bergen, of Lefka Ori in het Grieks, zijn een indrukwekkend berggebied in het westen van Kreta. Met meer dan 50 toppen die hoger zijn dan 2.000 meter, bieden de Witte Bergen een spectaculair landschap en een uitstekende gelegenheid om te paardrijden.

Omalos Plateau

Het Omalos Plateau is een van de meest populaire bestemmingen in de Witte Bergen. Het is een uitgestrekt, vruchtbaar plateau omringd door hoge bergtoppen. Er zijn verschillende maneges in dit gebied die paardrijtochten door het spectaculaire landschap aanbieden, waarbij je kunt genieten van de frisse berglucht en de prachtige flora en fauna.

Samariakloof

De Samariakloof is een van de langste en diepste kloven van Europa, en een van de meest bekende bezienswaardigheden van Kreta. Hoewel het niet mogelijk is om te paardrijden in de kloof zelf, bieden sommige maneges tochten aan rond de ingang van de kloof en door het omliggende berglandschap. Dit is een geweldige kans om de indrukwekkende kloof vanuit een ander perspectief te bewonderen en te genieten van de ongerepte natuur van het gebied.

Paardrijden in de omgeving van Chania

Chania, de op een na grootste stad van Kreta, is beroemd om zijn Venetiaanse haven, smalle straatjes en levendige sfeer. De omgeving van Chania biedt ook enkele uitstekende mogelijkheden om te paardrijden, vooral in de buurt van de kust en de groene heuvels.

Akrotiri

Het schiereiland Akrotiri, ten noordoosten van Chania, is een geweldige plek om te paardrijden en te genieten van het uitzicht op de zee en de bergen. Dit gebied is minder toeristisch dan andere delen van Kreta, wat betekent dat je kunt genieten van een rustige en ontspannen paardrijtocht door de prachtige natuur.

Apokoronas

Apokoronas is een groene en vruchtbare regio ten oosten van Chania, bekend om zijn charmante dorpjes en indrukwekkende bergen. Paardrijden in dit gebied is een geweldige manier om de traditionele Kretenzer sfeer te ervaren en te genieten van de ongerepte natuur. Er zijn verschillende maneges in Apokoronas die paardrijtochten aanbieden, geschikt voor ruiters van alle niveaus.

Tips voor paardrijden op Kreta
  1. Kies een betrouwbare manege: Zorg ervoor dat je kiest voor een manege met een goede reputatie en ervaren gidsen. Lees online beoordelingen en vraag om aanbevelingen van vrienden of lokale bewoners.

  2. Houd rekening met je ervaringsniveau: Sommige paardrijtochten zijn geschikter voor beginners, terwijl andere meer ervaring vereisen. Zorg ervoor dat je een tocht kiest die past bij je vaardigheden en comfortniveau.

  3. Draag geschikte kleding: Draag comfortabele kleding en gesloten schoenen, bij voorkeur met een kleine hak om te voorkomen dat je voet door de stijgbeugel glijdt. Een hoed en zonnebrandcrème zijn ook aan te raden om je te beschermen tegen de zon.

  4. Volg de instructies van je gids: Luister aandachtig naar de instructies van je gids en volg ze op. Zij kennen de paarden en het terrein het beste en zullen ervoor zorgen dat je een veilige en plezierige rit hebt.

Kortom, Kreta is een droomlocatie voor paardenliefhebbers. Met zijn gevarieerde landschap, adembenemende natuur en charmante dorpjes, biedt het eiland een unieke en onvergetelijke paardrijervaring. Of je nu een beginner bent of een ervaren ruiter, er is altijd een perfecte plek om te paardrijden op Kreta. Vergeet niet onze tips te volgen en geniet van je avontuur in het zadel!