De beste plekken om te zeekajakken op Kreta

28 juni 2023
De beste plekken om te zeekajakken op Kreta

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, biedt een schat aan mogelijkheden voor avontuurlijke reizigers. Met zijn prachtige kustlijn, kristalheldere wateren en talrijke inhammen en baaien, is Kreta een paradijs voor liefhebbers van zeekajakken. In dit blogartikel zullen we de beste plekken om te zeekajakken op Kreta verkennen, evenals enkele tips over hoe je het meeste uit je avontuur kunt halen.

1. Chania en de westkust

Chania is een prachtige stad aan de noordwestelijke kust van Kreta. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur, maar het is de ongerepte kustlijn die het tot een perfecte bestemming voor zeekajakkers maakt. Vanuit Chania kun je kajaktochten maken naar verschillende locaties langs de westkust, zoals Balos Beach, Elafonisi en Falassarna.

Balos Beach

Balos Beach is een adembenemend mooi strand, gelegen aan de noordwestelijke punt van Kreta. Het is bekend om zijn turquoise wateren en witte zandstranden, die worden omringd door indrukwekkende rotsformaties. Zeekajakken naar Balos Beach is een geweldige ervaring, omdat je de kans krijgt om de kustlijn van dichtbij te verkennen en te genieten van een onvergetelijk uitzicht op het strand.

Elafonisi

Elafonisi is een klein eiland aan de zuidwestkust van Kreta, dat bij laagwater met het vasteland verbonden is en een prachtig roze zandstrand heeft. Het is een populaire bestemming voor zeekajakkers, die vaak vanuit Paleochora of Sougia vertrekken om de afgelegen stranden en baaien rond Elafonisi te verkennen. De wateren zijn hier kristalhelder en het landschap is adembenemend.

Falassarna

Falassarna is een oud havenstadje aan de westkust van Kreta, dat bekend staat om zijn brede zandstranden en heldere wateren. Het is een ideale bestemming voor zeekajakkers die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen omgeving. Je kunt vanuit Falassarna verschillende kajaktochten maken, zoals naar het oude haventje of de kliffen van Cape Gramvousa.

2. Zuidkust van Kreta

De zuidkust van Kreta is een andere populaire bestemming voor zeekajakkers, met zijn talrijke inhammen, baaien en afgelegen stranden. Enkele van de beste plekken om te zeekajakken aan de zuidkust zijn:

Preveli

Preveli is een idyllisch strand aan de zuidkust van Kreta, bekend om zijn palmbomen en kristalheldere wateren. Het is een ideale bestemming voor zeekajakkers, omdat het strand alleen bereikbaar is via een steile wandeling of per boot. Je kunt vanuit Plakias of Agia Galini kajaktochten naar Preveli maken, en onderweg genieten van de prachtige kustlijn en het heldere water.

Agios Pavlos

Agios Pavlos is een klein, afgelegen strand aan de zuidkust van Kreta, omgeven door indrukwekkende rotsformaties en zandduinen. Het is een perfecte bestemming voor zeekajakkers die op zoek zijn naar een rustige en ongerepte omgeving. Je kunt vanuit Agia Galini of Triopetra kajaktochten naar Agios Pavlos maken, en onderweg genieten van de spectaculaire kustlijn.

3. Oostkust van Kreta

De oostkust van Kreta biedt ook enkele uitstekende mogelijkheden voor zeekajakken, met zijn afgelegen baaien en kristalheldere wateren. Enkele van de beste plekken om te zeekajakken aan de oostkust zijn:

Vai Beach

Vai Beach is een prachtig strand aan de oostkust van Kreta, omgeven door het grootste palmbos van Europa. Het is een populaire bestemming voor zeekajakkers, die vaak vanuit Sitia vertrekken om de omliggende baaien en inhammen te verkennen. Het heldere water en de unieke omgeving maken Vai Beach tot een must-see locatie voor liefhebbers van zeekajakken.

Kouremenos

Kouremenos is een prachtig strand aan de oostkust van Kreta, bekend om zijn heldere wateren en sterke wind. Het is een populaire bestemming voor watersporters, waaronder zeekajakkers. Je kunt vanuit Palekastro of Sitia kajaktochten naar Kouremenos maken, en onderweg genieten van de spectaculaire kustlijn en het heldere water.

Tips voor zeekajakken op Kreta

Kreta biedt een schat aan mogelijkheden voor zeekajakkers, met zijn prachtige kustlijn en kristalheldere wateren. Of je nu een ervaren kajakker bent of het voor het eerst probeert, je zult ongetwijfeld genieten van de adembenemende landschappen en unieke ervaringen die dit prachtige eiland te bieden heeft.