De ultieme gids voor een roadtrip op Kreta: ontdek het eiland op jouw manier!

20 oktober 2023
De ultieme gids voor een roadtrip op Kreta: ontdek het eiland op jouw manier!

Ben jij op zoek naar een avontuurlijke manier om Kreta te verkennen? Dan is een roadtrip zeker iets voor jou! Het grootste eiland van Griekenland heeft heel wat te bieden, van prachtige stranden tot indrukwekkende berglandschappen en authentieke dorpjes. In deze gids geven we je tips en suggesties om jouw roadtrip op Kreta onvergetelijk te maken.

Waar te beginnen?

Een roadtrip op Kreta begint natuurlijk bij de huur van een auto. Er zijn tal van verhuurbedrijven op het eiland, dus je hebt keuze genoeg. Kies wel voor een betrouwbare aanbieder en controleer de huurvoorwaarden goed. Vergeet ook niet om je rijbewijs en paspoort mee te nemen naar het verhuurkantoor.

Als je nog niet weet waar je naartoe wilt, is het handig om een route uit te stippelen. Kreta is groot en er zijn veel bezienswaardigheden en routes om uit te kiezen. Bekijk online de verschillende routes die andere reizigers hebben afgelegd en bepaal welke plekken jij wilt bezoeken. Hieronder hebben we een aantal suggesties voor je op een rijtje gezet.

De mooiste routes op Kreta

De zuidkust

De zuidkust van Kreta is minder toeristisch dan het noorden, maar minstens zo mooi. De route langs de zuidkust voert je langs prachtige baaien, pittoreske vissersdorpjes en spectaculaire uitzichten. Een aanrader is om te stoppen bij het strand van Matala, waar je oude grotwoningen kunt bewonderen. Ook de dorpjes Plakias en Frangokastello zijn een bezoek waard.

De bergdorpen

Kreta heeft een indrukwekkend berglandschap en dat is zeker de moeite waard om te verkennen. Een route langs de bergdorpen biedt je de kans om het echte Kreta te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het dorpje Anogia, waar je traditionele handwerken kunt kopen en kunt genieten van een prachtig uitzicht op de berg Psiloritis. Ook het dorpje Arhanes is een aanrader, met zijn smalle straatjes, oude huizen en gezellige tavernes.

De noordkust

Langs de noordkust van Kreta vind je de meest populaire badplaatsen en toeristische attracties. Maar ook hier zijn er genoeg pareltjes te ontdekken. Een aanrader is om te stoppen in het dorpje Elounda, van waaruit je een boottocht kunt maken naar het eiland Spinalonga. Ook de stad Rethymnon is een bezoek waard, met zijn Venetiaanse haven en oude stadskern.

Tips voor onderweg
Waar te overnachten?

Als je een roadtrip maakt, is het handig om vooraf te bedenken waar je wilt overnachten. Kreta heeft tal van accommodaties, van luxe resorts tot eenvoudige pensions. Als je van plan bent om in de zomer te reizen, is het verstandig om vooraf te boeken. Hieronder geven we je een aantal suggesties voor overnachtingsmogelijkheden.

Wat te doen?

Kreta heeft veel te bieden op het gebied van activiteiten en bezienswaardigheden. Hieronder geven we je een aantal suggesties voor activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je roadtrip.

Slotwoord

Een roadtrip op Kreta is een geweldige manier om het eiland te ontdekken. Of je nu langs de kust rijdt, door de bergen of door de pittoreske dorpjes, er is altijd wel iets moois te zien. Met deze gids hopen we je te inspireren om het beste uit je roadtrip te halen. Vergeet niet om te genieten van de vrijheid en het avontuur dat een roadtrip met zich meebrengt. Veel plezier op Kreta!