Ontdek de betoverende oude stad Rethymnon op Kreta: een reis terug in de tijd!

5 maart 2024
Ontdek de betoverende oude stad Rethymnon op Kreta: een reis terug in de tijd!

Rethymnon, gelegen aan de noordkust van het prachtige Griekse eiland Kreta, is een stad vol charme en geschiedenis. Met zijn smalle straatjes, Venetiaanse architectuur en Turkse invloeden, is de oude stad een ware schatkamer voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis. In deze blogpost nemen we je mee op een reis door de betoverende oude stad Rethymnon en delen we enkele hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je bezoek. Maak je klaar om je onder te dompelen in de rijke geschiedenis en de unieke sfeer van deze prachtige stad!

Een wandeling door de Venetiaanse haven

Een bezoek aan de oude stad Rethymnon begint vaak bij de Venetiaanse haven. Deze charmante haven is de perfecte plek om te genieten van een ontspannen wandeling langs het water terwijl je de pittoreske vissersbootjes bewondert. De Venetiaanse invloeden zijn duidelijk zichtbaar in de kleurrijke gebouwen en de imposante vuurtoren die dateert uit de 17e eeuw. Vergeet niet om even te stoppen bij een van de gezellige tavernes aan het water en te genieten van een heerlijke Griekse maaltijd met uitzicht op de haven.

Verdwalen in de smalle straatjes

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan de oude stad Rethymnon is het verdwalen in de smalle straatjes. Het is alsof je een stap terug in de tijd zet, want de straatjes zijn geplaveid met kasseien en omzoomd met prachtige gebouwen uit de Venetiaanse en Turkse tijdperken. Terwijl je door de straatjes slentert, zul je talloze souvenirwinkeltjes, boetiekjes en traditionele tavernes tegenkomen. Vergeet niet om af en toe even stil te staan en te genieten van de sfeer om je heen.

Bezoek aan de Fortezza

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Rethymnon is de Fortezza, een Venetiaans fort dat hoog boven de stad uittorent. Het fort werd gebouwd in de 16e eeuw en biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de zee. Binnen de muren van de Fortezza vind je verschillende gebouwen, waaronder een moskee, een kerk en een archeologisch museum. Breng zeker een bezoek aan het museum om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van Rethymnon.

Genieten van lokale specialiteiten

Naast zijn historische en architectonische schoonheid, staat Rethymnon ook bekend om zijn heerlijke lokale gerechten. Tijdens je bezoek aan de oude stad moet je zeker de kans grijpen om te genieten van enkele van deze smakelijke specialiteiten. Proef de lokale kaas, zoals de beroemde feta, en laat je verleiden door de traditionele Griekse gerechten zoals moussaka en souvlaki. Vergeet ook niet om een glas ouzo te bestellen, de typische Griekse alcoholische drank.

Ontspannen op het strand

Na een dag vol sightseeing in de oude stad Rethymnon is het heerlijk om even te ontspannen op het strand. Gelukkig ligt het strand op loopafstand van de oude stad, dus je kunt gemakkelijk een duik nemen in het kristalheldere water van de Middellandse Zee. Of je nu wilt zonnebaden op het zandstrand of liever een plekje zoekt op een van de vele strandbars, het strand van Rethymnon biedt voor elk wat wils.

Praktische informatie

Kortom, een bezoek aan de oude stad Rethymnon op Kreta is een reis terug in de tijd. Van de Venetiaanse haven tot de smalle straatjes en de imposante Fortezza, er valt zoveel te ontdekken en te bewonderen in deze betoverende stad. Vergeet niet om te genieten van de lokale keuken en om te ontspannen op het prachtige strand. Rethymnon zal je zeker niet teleurstellen met zijn unieke charme en rijke geschiedenis.