Ontdek de Geheime Plekjes van Kreta

24 augustus 2023
Ontdek de Geheime Plekjes van Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en heeft ontzettend veel te bieden. Van de bruisende steden tot de prachtige stranden en de indrukwekkende natuur, er is voor ieder wat wils. Maar naast de bekende toeristische trekpleisters heeft Kreta ook een aantal geheime plekjes die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek. In deze blog delen we een aantal van deze verborgen parels.

Het verlaten strand van Agios Pavlos

Agios Pavlos is een klein strand aan de zuidkust van Kreta en is moeilijk te bereiken. Je moet een off-road pad volgen en een steile helling aflopen om er te komen, maar het is het absoluut waard. Het is een afgelegen plek met kristalhelder water en een prachtig uitzicht op de zee en de bergen. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de rust en stilte.

De kloof van Ha

De kloof van Ha is een van de meest indrukwekkende kloven van Kreta, maar wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen. Het is een smalle kloof met hoge rotswanden en een prachtige rivier die erdoorheen stroomt. Je kunt er wandelen en genieten van de adembenemende natuur. Het is een uitdagende wandeling, dus zorg ervoor dat je goede wandelschoenen draagt en voldoende water meeneemt.

Het dorpje Loutro

Loutro is een klein vissersdorpje aan de zuidkust van Kreta en is alleen bereikbaar per boot. Het is een prachtige plek met witte huizen en smalle straatjes. Er zijn geen auto's of fietsen toegestaan in het dorp, dus het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de rust en stilte. Er zijn een aantal leuke restaurants en cafés waar je kunt genieten van de lokale keuken.

Het eilandje Chrissi

Chrissi is een klein eilandje voor de zuidkust van Kreta en is alleen bereikbaar per boot. Het heeft een prachtig strand met kristalhelder water en een aantal mooie wandelpaden. Het is een ideale plek om te zwemmen, te snorkelen en te genieten van de natuur. Er zijn geen hotels op het eiland, dus als je wilt blijven overnachten, moet je een tent meenemen.

Het bergdorpje Anogia

Anogia is een traditioneel bergdorpje in het centrum van Kreta en is een van de meest authentieke plekken van het eiland. Het is bekend om zijn weefkunst en muziektradities en heeft een aantal interessante musea en galerieën. Het is ook een ideale plek om te wandelen in de omliggende bergen en te genieten van het prachtige uitzicht op het eiland.

Het klooster van Preveli

Het klooster van Preveli is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Kreta, maar wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen. Het is een prachtig klooster met een rijke geschiedenis en een adembenemend uitzicht op de zee. Het is een ideale plek om te wandelen en te genieten van de rust en stilte.

Kreta heeft zoveel te bieden, en deze geheime plekjes zijn slechts een kleine selectie van wat het eiland te bieden heeft. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke reiservaring, dan mag je deze verborgen parels zeker niet missen. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of cultuur, er is voor ieder wat wils op Kreta. Plan je reis vandaag nog en ontdek deze prachtige eiland!