Ontdek de verborgen schatten van golfen op Kreta: de beste plekken om te golfen

14 februari 2024
Ontdek de verborgen schatten van golfen op Kreta: de beste plekken om te golfen

Golfen op Kreta is een ervaring op zich. Met zijn prachtige landschappen, adembenemende uitzichten en uitdagende golfbanen, is dit Griekse eiland een paradijs voor golfliefhebbers. Of je nu een ervaren golfer bent of net begint, Kreta heeft voor elk niveau iets te bieden. In dit artikel nemen we je mee naar de beste plekken om te golfen op Kreta, zodat je je volgende golfavontuur kunt plannen en je swing kunt verbeteren.

1. Crete Golf Club - Hersonissos

Gelegen in Hersonissos, aan de noordkust van Kreta, ligt de Crete Golf Club. Deze 18-holes golfbaan is ontworpen door Bob Hunt en is een van de beste golfbanen op het eiland. Met zijn uitdagende fairways en strategisch geplaatste bunkers, biedt deze baan een geweldige golfervaring voor zowel beginners als gevorderde spelers. Daarnaast biedt de club ook professionele golflessen en heeft het een prachtig clubhuis waar je kunt genieten van een hapje en een drankje na je ronde.

2. The Dunes Course - Costa Navarino

In het westen van Kreta, in de regio Messinia, ligt de Costa Navarino Golf Club. Deze golfclub is de thuisbasis van The Dunes Course, een 18-holes golfbaan ontworpen door Bernhard Langer. Met zijn spectaculaire uitzichten op de Ionische Zee en de bergen, en zijn uitdagende holes die harmonieus samengaan met het omringende landschap, is deze baan een must-visit voor elke golfliefhebber. Naast The Dunes Course heeft Costa Navarino ook The Bay Course, een 18-holes baan ontworpen door Robert Trent Jones Jr.

3. Elounda Golf Course - Elounda

Als je op zoek bent naar een golfbaan met een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee, dan is Elounda Golf Course de plek voor jou. Gelegen in het pittoreske stadje Elounda, in het oosten van Kreta, biedt deze 9-holes baan een unieke golfervaring. Het ontwerp van de baan is geïnspireerd op de traditionele Schotse golfbanen en biedt uitdagende fairways en prachtige uitzichten. Naast golfen kun je in Elounda ook genieten van de luxe resorts en de prachtige stranden.

4. The Crete Golf Club - Anopolis

Gelegen in Anopolis, in het zuiden van Kreta, is The Crete Golf Club een andere geweldige golfbestemming op het eiland. Deze 18-holes baan is ontworpen door Bob Hunt en biedt een mix van uitdagende holes en adembenemende uitzichten op de bergen en de zee. De baan is perfect geïntegreerd in het natuurlijke landschap en biedt een geweldige golfervaring voor spelers van alle niveaus. Na je ronde kun je ontspannen in het clubhuis en genieten van de lokale gerechten en wijnen.

5. Porto Elounda Golf & Spa Resort - Elounda

Als je op zoek bent naar een golfbaan met een vleugje luxe, dan is het Porto Elounda Golf & Spa Resort de ideale keuze. Dit 9-holes resort, ontworpen door Donald Harradine, biedt niet alleen een prachtige golfbaan, maar ook luxe accommodaties, een spa en een breed scala aan recreatieve activiteiten. Het resort ligt aan de kust van Elounda en biedt een adembenemend uitzicht op de zee. Een verblijf in dit resort is de perfecte manier om golfen op Kreta te combineren met ontspanning en luxe.

Of je nu een ervaren golfer bent of net begint, golfen op Kreta is een ervaring die je niet mag missen. Met zijn prachtige golfbanen, adembenemende uitzichten en gastvrije sfeer is dit eiland de perfecte bestemming voor een golfvakantie. Dus pak je clubs, plan je reis en ontdek de verborgen schatten van golfen op Kreta. Verbeter je swing, geniet van het landschap en beleef een onvergetelijk avontuur op de golfbanen van dit Griekse paradijs.