Ontdek het Adembenemende Lassithi Plateau: Een Verborgen Juweel op Kreta

8 december 2023
Ontdek het Adembenemende Lassithi Plateau: Een Verborgen Juweel op Kreta

Het eiland Kreta is al lang een populaire bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar zon, zee en strand. Maar er is veel meer te ontdekken dan alleen de prachtige kustlijn. Een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Kreta is het Lassithi Plateau, een verborgen juweel in het hart van het eiland. In deze blogpost nemen we je mee op een reis door dit adembenemende landschap en delen we enkele tips voor een onvergetelijk bezoek aan het Lassithi Plateau.

Een Adembenemend Uitzicht vanuit de Hoogte

Het Lassithi Plateau is gelegen op een hoogte van ongeveer 800 meter boven zeeniveau, omringd door imposante bergen. Het plateau zelf strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 25 vierkante kilometer en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende natuur. Vanwege de hoogte is het klimaat op het plateau ook aangenaam koel, zelfs tijdens de warme zomers op Kreta.

Ontdek de Traditionele Dorpen

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan het Lassithi Plateau is het verkennen van de traditionele dorpen die verspreid liggen over het gebied. Deze dorpen ademen nog steeds de authentieke Kretenzische cultuur en architectuur. Wandel door de smalle straatjes, bewonder de kleurrijke huizen en maak kennis met de vriendelijke lokale bevolking. Vergeet niet om een stop te maken bij een van de gezellige tavernes waar je kunt genieten van heerlijke Kretenzische gerechten.

Bezoek de Windmolens van Lassithi

Een van de meest iconische bezienswaardigheden op het Lassithi Plateau zijn de windmolens. Deze traditionele molens werden vroeger gebruikt om graan te malen, maar zijn nu voornamelijk een toeristische attractie. Toch zijn er nog enkele windmolens in gebruik, wat een interessant inzicht geeft in de agrarische geschiedenis van het gebied. Neem de tijd om rond te wandelen tussen de windmolens en geniet van het uitzicht op het omringende landschap.

Verken de Grot van Psychro

Een andere must-visit plek op het Lassithi Plateau is de Grot van Psychro, ook wel bekend als de Dikteon-grot. Deze grot is volgens de mythologie de geboorteplaats van de Griekse god Zeus. Een bezoek aan de grot is een indrukwekkende ervaring. Verken de met stalactieten en stalagmieten versierde kamers en bewonder het ondergrondse meer. Houd er rekening mee dat het pad naar de grot steil en rotsachtig kan zijn, dus zorg voor stevig schoeisel.

Wandelen en Fietsen in de Natuur

Het Lassithi Plateau is een paradijs voor natuurliefhebbers en avontuurlijke reizigers. Er zijn tal van wandel- en fietsroutes die je kunt volgen om de prachtige natuurlijke schoonheid van het gebied te verkennen. Trek je wandelschoenen aan en maak een tocht door de bergen, langs rivieren en door pittoreske valleien. Of huur een fiets en verken het plateau op twee wielen. Vergeet niet je camera mee te nemen, want er zijn tal van fotogenieke plekken om vast te leggen.

Proef de Lokale Producten

Een reis naar het Lassithi Plateau is niet compleet zonder te genieten van de heerlijke lokale producten. Het plateau staat bekend om zijn uitstekende olijfolie, honing en kruiden. Breng een bezoek aan een van de lokale producenten en leer meer over het productieproces. Proef de verschillende oliën, honingsoorten en kruiden en neem wat mee naar huis als souvenir. Vergeet ook niet om te genieten van een glas lokale wijn in een van de sfeervolle tavernes.

Praktische Tips voor een Bezoek aan het Lassithi Plateau

Het Lassithi Plateau is een magische plek die je zeker moet ontdekken tijdens je reis naar Kreta. Met zijn adembenemende uitzichten, traditionele dorpen en overvloed aan natuurlijke schoonheid, is het plateau een bestemming die indruk zal maken. Dus plan je bezoek en laat je betoveren door dit verborgen juweel op Kreta.