Ontdek het Paradijs van Sougia Beach op Kreta

19 juni 2023
Ontdek het Paradijs van Sougia Beach op Kreta

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, is gezegend met talloze prachtige stranden en adembenemende landschappen. Een van de verborgen parels die je absoluut niet mag missen, is Sougia Beach. Dit rustige, ongerepte strand aan de zuidwestkust van het eiland biedt een perfecte ontsnapping uit de drukte van de drukkere toeristische bestemmingen. In dit blogbericht zullen we je meenemen op een reis naar Sougia Beach en je alles vertellen over wat deze plek zo bijzonder maakt.

Locatie en bereikbaarheid

Sougia Beach ligt aan de zuidwestelijke kust van Kreta, op ongeveer 70 kilometer van de stad Chania. Het strand is te bereiken via een schilderachtige route door de bergen of met de boot vanuit Paleochora, Agia Roumeli of Loutro. De autorit vanuit Chania duurt ongeveer 1,5 uur en biedt een adembenemend uitzicht op de bergen en de kust. Er zijn ook dagelijkse boottochten van en naar Sougia, wat een geweldige manier is om de omgeving vanaf het water te verkennen.

Het strand

Sougia Beach strekt zich uit over meer dan een kilometer en wordt omringd door indrukwekkende bergen en ruige natuur. Het strand heeft een mix van zand, kiezels en stenen, en het water is kristalhelder en ondiep, wat perfect is voor zwemmen en snorkelen.

Het strand is nooit te druk, zelfs niet tijdens het hoogseizoen, en je kunt er altijd een rustig plekje vinden om te ontspannen en te genieten van de zon en de zee. Een deel van het strand is voorzien van ligbedden en parasols, terwijl het andere deel ongerept en natuurlijk blijft. Sougia Beach is ook een populaire bestemming voor naturisten, dus wees niet verbaasd als je enkele naaktrecreanten tegenkomt.

Faciliteiten en activiteiten

Hoewel Sougia Beach een rustige, afgelegen bestemming is, zijn er voldoende faciliteiten in de buurt om je verblijf comfortabel en aangenaam te maken. Langs het strand vind je verschillende tavernes en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke Kretenzische gerechten en verse vis. Er zijn ook enkele cafés en bars waar je een verfrissend drankje kunt nuttigen met uitzicht op de zee.

Voor degenen die graag actief willen blijven tijdens hun vakantie, zijn er tal van activiteiten te ondernemen in en rond Sougia Beach. Zwemmen, snorkelen en duiken zijn vanzelfsprekend populaire opties, maar je kunt ook deelnemen aan begeleide wandeltochten of kajaktochten rond de kust. De omgeving rond Sougia is ook ideaal voor wandelaars, met verschillende wandelpaden die je naar nabijgelegen dorpen, kloven en archeologische vindplaatsen leiden.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Er is meer te zien en te doen in de omgeving van Sougia Beach dan alleen genieten van het strand. Hier zijn enkele bezienswaardigheden en activiteiten die je niet mag missen tijdens je bezoek:

1. Samariakloof

De beroemde Samariakloof ligt op slechts een korte afstand van Sougia Beach en is een van de grootste en mooiste kloven van Europa. De kloof is 16 kilometer lang en biedt een onvergetelijke wandelervaring door het indrukwekkende landschap. Je kunt een georganiseerde wandeling boeken of zelfstandig de kloof verkennen, maar houd er rekening mee dat het een uitdagende wandeling is die ongeveer 5 tot 7 uur in beslag neemt.

2. Lissos

Lissos is een oude stad die ongeveer 3,5 kilometer ten westen van Sougia ligt en te voet of per boot bereikbaar is. De stad was ooit een belangrijk centrum voor de aanbidding van de god Asklepios en bevat archeologische overblijfselen zoals een Romeins theater, tempels en mozaïeken. Lissos is ook een geweldige plek om te ontspannen, met een klein kiezelstrand en een natuurlijke bron met geneeskrachtig water.

3. Agia Irini Kloof

Als je op zoek bent naar een minder drukke en uitdagende wandeling dan de Samariakloof, is de Agia Irini Kloof een geweldig alternatief. Deze kloof ligt op ongeveer 20 kilometer van Sougia Beach en strekt zich uit over een lengte van 7,5 kilometer. Het pad voert je door een gevarieerd landschap, met dichte bossen, steile kliffen en een rijke flora en fauna. De wandeling duurt ongeveer 3 tot 4 uur en is geschikt voor de meeste fitnessniveaus.

Accommodatie

Er zijn verschillende accommodatiemogelijkheden in Sougia, variërend van kleine pensions en appartementen tot hotels en villa's. De meeste accommodaties liggen op loopafstand van het strand en bieden een ontspannen, gastvrije sfeer die past bij de relaxte sfeer van het dorp.

Sougia Beach is zonder twijfel een van de mooiste, meest ongerepte stranden van Kreta. Met zijn kristalheldere water, prachtige omgeving en ontspannen sfeer biedt het een perfecte ontsnapping uit het dagelijkse leven en de drukte van de grotere toeristische bestemmingen. Of je nu wilt zwemmen, zonnebaden, wandelen of gewoon genieten van de Kretenzische gastvrijheid, Sougia Beach heeft het allemaal.