Ontdek het paradijselijke Matala Beach op Kreta: Wat je moet weten!

2 april 2024
Ontdek het paradijselijke Matala Beach op Kreta: Wat je moet weten!

Matala Beach, gelegen aan de zuidkust van het prachtige Griekse eiland Kreta, is een ware parel die je niet mag missen tijdens je vakantie. Dit adembenemende strand heeft niet alleen zon, zee en zand te bieden, maar ook een rijke geschiedenis en een unieke sfeer. In deze blogpost nemen we je mee naar Matala Beach en geven we je alle informatie die je nodig hebt om optimaal van dit paradijselijke stukje Kreta te genieten.

De geschiedenis van Matala Beach

Matala Beach staat bekend om zijn indrukwekkende rotsformaties die dienen als natuurlijke grotten. Deze grotten zijn al eeuwenlang bewoond en hebben een interessante geschiedenis. In de jaren '60 en '70 werd Matala Beach een populaire bestemming voor hippies, die de grotten als onderdak gebruikten. Tegenwoordig zijn de grotten niet meer bewoond, maar ze vormen nog steeds een belangrijk deel van de charme van Matala Beach.

Wat te doen op Matala Beach

  1. Geniet van de zon en het kristalheldere water: Matala Beach staat bekend om zijn prachtige zandstrand en azuurblauwe water. Hier kun je heerlijk ontspannen, zwemmen en zonnen. Vergeet niet je zonnebrandcrème mee te nemen!

  2. Verken de grotten: De grotten van Matala Beach zijn een must-see. Neem de tijd om door de grotten te wandelen en te genieten van het spectaculaire uitzicht op de zee. Vergeet niet je camera mee te nemen, want je kunt hier prachtige foto's maken.

  3. Watersportactiviteiten: Als je op zoek bent naar wat avontuur, kun je op Matala Beach verschillende watersportactiviteiten beoefenen, zoals snorkelen, duiken, kajakken en paddleboarden. Er zijn genoeg verhuurbedrijven in de buurt die deze activiteiten aanbieden.

  4. Bezoek de nabijgelegen archeologische vindplaatsen: Matala Beach ligt in de buurt van enkele indrukwekkende archeologische vindplaatsen, zoals de oude stad Phaistos en de Minoïsche ruïnes van Komos. Maak een uitstapje en ontdek de rijke geschiedenis van Kreta.

Waar te verblijven in Matala Beach

Matala Beach biedt een breed scala aan accommodaties, variërend van luxe resorts tot eenvoudige pensions. Hier zijn enkele aanbevelingen:

  1. Hotel Matala Bay: Dit charmante hotel ligt direct aan het strand en biedt comfortabele kamers met uitzicht op zee. Het hotel heeft ook een zwembad en een restaurant waar je kunt genieten van heerlijke Griekse gerechten.

  2. Villa Matala: Als je op zoek bent naar een meer intieme en rustige accommodatie, is Villa Matala een goede keuze. Deze villa's liggen in een prachtige tuin en bieden een ontspannen sfeer.

  3. Camping Matala: Voor de avontuurlijke reizigers is er ook een camping in Matala Beach. Hier kun je kamperen onder de sterren en genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

Hoe kom je bij Matala Beach

Matala Beach is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Als je met de auto reist, kun je de nationale snelweg nemen naar Mires en vervolgens de borden naar Matala volgen. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar bij het strand. Als je liever met het openbaar vervoer reist, kun je een bus nemen vanuit de stad Heraklion, die regelmatige verbindingen heeft met Matala Beach.

Tips voor een onvergetelijke ervaring op Matala Beach

Matala Beach is een paradijs op aarde dat je moet ervaren tijdens je vakantie op Kreta. Met zijn prachtige strand, fascinerende grotten en rijke geschiedenis, biedt Matala Beach voor ieder wat wils. Dus pak je koffers en maak je klaar voor een onvergetelijke reis naar dit betoverende stukje Kreta!