Ontdek het verborgen paradijs: Psari Forada Beach op Kreta

28 juli 2023
Ontdek het verborgen paradijs: Psari Forada Beach op Kreta

Kreta, het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland, biedt talloze prachtige stranden om te verkennen. Eén van de meest unieke en rustige plekjes die je absoluut niet mag missen is Psari Forada Beach. Deze afgelegen kustparel, gelegen aan de zuidkust van Kreta, is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. In dit blogartikel nemen we je mee op een reis naar Psari Forada Beach en vertellen we je alles wat je moet weten over dit verborgen paradijs.

Waar ligt Psari Forada Beach?

Psari Forada Beach bevindt zich aan de zuidkust van Kreta, in de regio Heraklion. Het strand ligt ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Heraklion stad en is bereikbaar via een schilderachtige route door de indrukwekkende berglandschappen van Kreta. Het dichtstbijzijnde dorp is Tsoutsouras, op ongeveer 5 kilometer afstand. Hoewel de weg naar Psari Forada enigszins uitdagend kan zijn, is de schoonheid van dit afgelegen strand de inspanning meer dan waard.

Wat maakt Psari Forada Beach zo bijzonder?

Psari Forada Beach staat bekend om zijn rustige en ongerepte omgeving. In tegenstelling tot veel andere stranden op Kreta, is Psari Forada nog relatief onontdekt en zul je hier geen grote menigten tegenkomen. Dit maakt het de ideale plek om te ontspannen en te genieten van een rustige dag aan zee.

Het strand van Psari Forada bestaat uit fijn, goudkleurig zand en kristalhelder water. Omgeven door imposante rotsformaties en een ruig landschap, is het een prachtige plek om te zwemmen, snorkelen of gewoon te zonnebaden op het warme zand. Het ondiepe water maakt het ook geschikt voor gezinnen met kinderen.

Een ander uniek kenmerk van Psari Forada Beach is de aanwezigheid van kleine, natuurlijke bronnen die direct in de zee uitmonden. Deze zoetwaterbronnen zorgen voor een verkwikkende en verfrissende ervaring tijdens een duik in de zee. Bovendien wordt het water uit deze bronnen al eeuwenlang gebruikt voor therapeutische doeleinden, en wordt het gezien als heilzaam voor huid- en gewrichtsproblemen.

Faciliteiten en voorzieningen

Ondanks dat Psari Forada Beach afgelegen is, zijn er enkele basisvoorzieningen beschikbaar. Er is een klein café waar je verfrissende drankjes en snacks kunt kopen. Daarnaast zijn er enkele ligbedden en parasols te huur. Verwacht echter geen luxe faciliteiten of uitgebreide diensten, aangezien de charme van Psari Forada juist ligt in zijn eenvoud en rustige sfeer.

Het wordt aanbevolen om zelf voldoende eten, drinken en andere benodigdheden mee te nemen, aangezien er geen winkels of andere voorzieningen in de directe omgeving zijn. Zorg er ook voor dat je de omgeving schoon en ongerept achterlaat, zodat anderen ook kunnen genieten van de natuurlijke schoonheid van Psari Forada Beach.

Activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving

Naast het genieten van het strand zelf, zijn er tal van activiteiten en bezienswaardigheden te ontdekken in de omgeving van Psari Forada Beach. Hier zijn enkele suggesties:

  1. Wandelen: De ruige en ongerepte natuur rondom Psari Forada is ideaal voor wandelliefhebbers. Er zijn verschillende paden die je kunt volgen, zoals het pad dat leidt naar het nabijgelegen Maridaki Beach of een tocht door de indrukwekkende kloof van Tsoutsouras.

  2. Snorkelen: Het kristalheldere water van Psari Forada Beach is perfect voor snorkelen. Verken de onderwaterwereld en ontdek de kleurrijke zeebewoners die in dit gebied leven.

  3. Bezoek Tsoutsouras: Dit charmante vissersdorpje, gelegen op slechts 5 kilometer afstand van Psari Forada, is een bezoek waard. Wandel door de smalle straatjes, geniet van een drankje in een lokale taverna en proef de heerlijke Griekse keuken.

  4. Verken de zuidkust van Kreta: Maak een roadtrip langs de zuidkust en ontdek andere prachtige stranden, zoals Lentas, Agios Nikitas en Triopetra. Vergeet niet om onderweg te stoppen bij de vele pittoreske dorpjes en geniet van het adembenemende uitzicht op zee.

Hoe kom je bij Psari Forada Beach?

Om Psari Forada Beach te bereiken, kun je het beste een auto huren en vanuit Heraklion stad de route volgen die door het prachtige berglandschap leidt. Houd er rekening mee dat de laatste kilometers naar het strand bestaan uit een onverharde weg, dus zorg ervoor dat je auto geschikt is voor dit soort terrein. Er is een kleine parkeerplaats bij het strand waar je je auto kunt achterlaten.

Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer naar Tsoutsouras te reizen en vanaf daar een taxi of lokale bus te nemen naar Psari Forada Beach. Houd er echter rekening mee dat de dienstregeling van het openbaar vervoer beperkt kan zijn, vooral buiten het hoogseizoen.

Psari Forada Beach is een verborgen paradijs op Kreta dat perfect is voor reizigers die op zoek zijn naar rust, ontspanning en een ongerepte natuurlijke omgeving. Laat je betoveren door de schoonheid van dit afgelegen strand en geniet van een onvergetelijke ervaring op het prachtige eiland Kreta.