Preveli Beach: Een verborgen paradijs op Kreta

12 augustus 2023
Preveli Beach: Een verborgen paradijs op Kreta

Kreta, het grootste en meest bevolkte eiland van Griekenland, is een populaire vakantiebestemming. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en levendige cultuur. Een van de meest betoverende plekken om te bezoeken tijdens uw verblijf op Kreta is zonder twijfel Preveli Beach. Dit verborgen pareltje ligt aan de zuidkust van het eiland en is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en strandgangers. In dit artikel nemen we u mee op een reis naar Preveli Beach en vertellen we u alles wat u moet weten over dit prachtige stukje natuur.

De betoverende schoonheid van Preveli Beach

Preveli Beach, ook wel bekend als Palm Beach, is een van de meest unieke en adembenemende stranden van Kreta. Het strand wordt omgeven door een dicht palmbos en een rivier, de Megalopotamos, die zich een weg baant door de groene oase en uitmondt in de helderblauwe zee. De combinatie van het exotische landschap, het kristalheldere water en het gouden zand maken van Preveli Beach een echt paradijs op aarde.

De schoonheid van Preveli Beach heeft het een populaire bestemming gemaakt voor zowel toeristen als lokale bewoners. Het strand is ideaal om te ontspannen, zonnebaden, zwemmen en snorkelen. De rivier en het palmbos bieden ook een unieke setting voor een wandeling of picknick in de schaduw van de bomen.

Hoe bereikt u Preveli Beach?

Preveli Beach is niet zo eenvoudig te bereiken als sommige andere stranden op Kreta, maar de reis is zeker de moeite waard. Er zijn verschillende manieren om het strand te bereiken:

  1. Per boot: Vanuit het nabijgelegen dorp Plakias vertrekken er dagelijks boottochten naar Preveli Beach. De boottocht duurt ongeveer 30 minuten en biedt een spectaculair uitzicht op de zuidkust van Kreta. Zorg ervoor dat u van tevoren uw tickets reserveert, vooral tijdens het hoogseizoen.

  2. Per auto: Vanuit Rethymnon, de dichtstbijzijnde stad, is het ongeveer een uur rijden naar Preveli Beach. Volg de weg naar het zuiden richting Plakias en sla af naar Preveli vlak voor het dorp Lefkogia. Er is een parkeerplaats op ongeveer 1,5 kilometer van het strand, waar u uw auto kunt achterlaten.

  3. Te voet: Vanaf de parkeerplaats is het een afdaling van ongeveer 20 minuten naar het strand. Het pad is vrij steil en kan in de zomer warm en zonnig zijn, dus zorg ervoor dat u voldoende water en zonnebrandcrème meeneemt. Houd er rekening mee dat u dezelfde weg weer omhoog moet lopen om terug te keren naar uw auto.

Wat is er te doen op Preveli Beach?

Preveli Beach biedt verschillende activiteiten voor bezoekers om van te genieten. Hier zijn enkele van de dingen die u kunt doen tijdens uw bezoek:

Tips voor uw bezoek aan Preveli Beach

Preveli Beach is een must-see bestemming voor iedereen die Kreta bezoekt. De combinatie van het exotische palmbos, de rivier en het prachtige strand maken het een unieke en onvergetelijke ervaring. Of u nu wilt ontspannen op het strand, snorkelen in het kristalheldere water of wandelen door het palmbos, Preveli Beach biedt het allemaal. Vergeet niet onze tips in gedachten te houden en geniet van uw bezoek aan dit verborgen paradijs op Kreta.