Top 10 Leuke Activiteiten voor Kinderen op Kreta

4 juni 2024
Top 10 Leuke Activiteiten voor Kinderen op Kreta

Kreta staat bekend om zijn prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en heerlijke gerechten. Maar wat als je op vakantie bent met kinderen? Geen zorgen, Kreta heeft genoeg te bieden voor de kleintjes! Hier zijn de top 10 leuke activiteiten om je kinderen te vermaken op dit Griekse eiland.

1. Bezoek Knossos Palace

Breng een dag door in het oude paleis van Knossos en laat je kinderen kennismaken met de rijke geschiedenis van Kreta. Ze zullen gefascineerd zijn door de overblijfselen van dit Minoïsche paleis en kunnen zelfs een speurtocht doen om de verborgen schatten te vinden.

2. Waterpret in Watercity Waterpark

Op een warme zomerdag is er niets leuker dan afkoelen in een waterpark. Watercity Waterpark in Anopolis is de perfecte plek voor kinderen om te genieten van glijbanen, lazy rivers en waterspeeltuinen.

3. Ontdek het Dinosauria Park

Neem je kleine ontdekkingsreizigers mee naar het Dinosauria Park in Chersonissos, waar ze kunnen leren over de prehistorische wereld van dinosaurussen. Met levensgrote replica's en interactieve tentoonstellingen zullen ze zich geen moment vervelen.

4. Maak een boottocht naar Spinalonga Island

Stap aan boord van een boot en vaar naar het betoverende Spinalonga Island. Dit voormalige leprakolonie biedt een fascinerende geschiedenis en prachtige uitzichten. Kinderen zullen genieten van het avontuur en de kans om te zwemmen in de kristalheldere wateren rondom het eiland.

5. Leer surfen op Elafonissi Beach

Voor avontuurlijke kinderen is Elafonissi Beach de ideale plek om te leren surfen. De kalme golven en het gouden zandstrand creëren de perfecte omgeving voor beginners. Huur een surfplank en geniet van een dag vol plezier in de zon.

6. Verken de grotten van Zeus

Breng een bezoek aan de Dikteon Grot, ook wel bekend als de grotten van Zeus, en laat je kinderen kennismaken met de Griekse mythologie. Volgens de legende werd Zeus hier geboren en opgevoed. Een spannend avontuur voor het hele gezin!

7. Proef Griekse lekkernijen op de lokale markten

Laat je kinderen kennismaken met de Griekse keuken door een bezoek te brengen aan de lokale markten. Laat ze proeven van heerlijke olijven, feta kaas, souvlaki en loukoumades. Een smakelijke ervaring die hun smaakpapillen zal prikkelen.

8. Ga paardrijden in de bergen

Voor een onvergetelijke ervaring kunnen kinderen gaan paardrijden in de prachtige bergen van Kreta. Met ervaren gidsen om hen te begeleiden, zullen ze genieten van de adembenemende uitzichten en de rustige natuur om hen heen.

9. Bezoek het Natural History Museum in Heraklion

Breng een educatief dagje door in het Natural History Museum in Heraklion, waar kinderen alles kunnen leren over de flora en fauna van Kreta. Van opgezette dieren tot interactieve tentoonstellingen, er is genoeg te ontdekken en te leren.

10. Sluit de dag af met een Griekse folklore show

Eindig de dag in stijl door met het hele gezin te genieten van een Griekse folklore show. Laat je kinderen kennismaken met traditionele dansen, muziek en kostuums. Een culturele ervaring die ze niet snel zullen vergeten.

Kreta is de perfecte bestemming voor een gezinsvakantie, boordevol avontuur, educatie en plezier voor kinderen van alle leeftijden. Met deze top 10 activiteiten zullen je kinderen zich geen moment vervelen en met mooie herinneringen naar huis gaan. Veel plezier op dit prachtige Griekse eiland!