Blogs

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en heeft alles te bieden wat je zoekt voor een perfecte vakantie. Of je nu op zoek bent naar prachtige stranden, historische bezienswaardigheden, authentieke dorpen of heerlijk eten, op Kreta vind je het allemaal.
 
29 september 2023
Kreta staat bekend om zijn stranden, geschiedenis en eten, maar wat veel mensen niet weten is dat het eiland ook een lange traditie heeft op het gebied van koffie. In deze blog post ontdek je waarom het proeven van de lokale Kretenzische koffie een unieke en culturele ervaring is die je niet mag missen tijdens je reis naar dit prachtige eiland.
 
26 september 2023
Ontdek het verhaal achter Spinalonga Island, een unieke en historische bestemming voor wie op zoek is naar een bijzondere ervaring tijdens een vakantie op Kreta. Dit kleine eiland was ooit een leprakolonie en biedt vandaag de dag prachtige natuur, een rijke geschiedenis en een eerbetoon aan de mensen die hier woonden en streden tegen een ziekte die hen uit de samenleving had verstoten.
 
23 september 2023
Als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring tijdens je vakantie op Kreta, dan is een bezoek aan de berg Psiloritis zeker aan te raden. Ontdek de adembenemende uitzichten vanaf deze hoogste berg van Kreta en laat je betoveren door het prachtige landschap.
 
20 september 2023
Ontdek de fascinerende geschiedenis van het grootste eiland van Griekenland, Kreta. Bezoek de historische sites van het eiland, van oude tempels en paleizen tot middeleeuwse forten en kloosters.
 
17 september 2023
Kreta staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur, waarin kerken een belangrijke rol spelen. Ontdek de mooiste kerken van het eiland en maak een spirituele reis door de indrukwekkende architectuur en prachtige fresco's.
 
14 september 2023
Als je wilt genieten van de prachtige kustlijn van Kreta op een spannende manier, is een tocht met een speedboot een absolute aanrader. Ontdek afgelegen baaien en grotten die anders moeilijk te bereiken zijn en geniet van het verfrissende zeewater en de warme zon terwijl je op hoge snelheid over het water scheurt.
 
11 september 2023
Ontdek de schoonheid van Kreta vanuit de lucht met paragliden, de ultieme activiteit voor avonturiers die op zoek zijn naar een unieke ervaring. In deze gids laten we je kennismaken met de beste plekken om te paragliden op Kreta en geven we tips voor een veilige vlucht.
 
8 september 2023
Op zoek naar de perfecte souvenirs om mee naar huis te nemen van je vakantie op Kreta? Lees dan deze blogpost vol met tips en trucs voor het kopen van souvenirs op het Griekse eiland.
 
5 september 2023
Als je houdt van feesten en je wilt een onvergetelijke ervaring, dan moet je zeker naar Kreta gaan. Het eiland staat bekend om zijn bruisende nachtleven en de strandfeesten zijn een belangrijk onderdeel van deze ervaring. Hier zijn enkele van de beste strandfeesten op Kreta die je niet mag missen!
 
2 september 2023
Kreta, het grootste eiland van Griekenland, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie en die door de eeuwen heen veel verschillende culturen en beschavingen heeft gekend, waaronder de Minoïsche beschaving, de Romeinen, de Byzantijnen, de Venetianen en de Ottomanen.
 
30 augustus 2023
Anogia, gelegen op de hellingen van de Ida-berg, is een van de meest unieke dorpen op Kreta en wordt ook wel het dorp van de goden genoemd vanwege de vele mythen en legendes die eromheen hangen. In deze blogpost nemen we je mee op ontdekkingsreis door de geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden van dit unieke dorp.
 
27 augustus 2023
Kreta is een populaire vakantiebestemming in de Middellandse Zee met prachtige stranden, adembenemende landschappen, heerlijke gastronomie en avontuurlijke activiteiten. Ontdek in deze blogpost de hoogtepunten van het eiland en waarom het een bestemming is die je niet mag missen.
 
24 augustus 2023
Kreta is het grootste eiland van Griekenland en heeft veel toeristische trekpleisters. Maar naast deze bekende plekken zijn er nog geheime parels te ontdekken. In deze blog worden een aantal van deze verborgen plekjes gedeeld.
 
21 augustus 2023
Ontdek het prachtige Griekse eiland Kreta en haal het meeste uit je vakantie met deze handige tips en aanbevelingen. Van historische bezienswaardigheden en adembenemende natuurlijke landschappen tot heerlijke lokale gerechten en Griekse gastvrijheid, er is voor ieder wat wils op dit grootste en meest populaire eiland van Griekenland.
 
18 augustus 2023
Kreta is een waar paradijs voor strandliefhebbers, met kristalhelder water, prachtige kustlijnen en adembenemende landschappen. In dit blogbericht nemen we je mee op een reis langs de mooiste stranden van Kreta, zodat je een idee krijgt van wat dit prachtige eiland te bieden heeft.